Marc Levy -Şi dacă e adevărat…; Te voi revedea.


..in fiecare dimineaţă, o bancă îti va deschide un cont creditor de 86 400 de dolari. Însă cum orice joc are regulile lui, şi acesta are două:

– Prima este că tot ce n-ai cheltuit în cursul zilei îţi este luat seara, nu poţi trişa, nu poţi vira banii pe un alt cont, poţi doar să-i cheltuieşti, însă în fiecare dimineaţă, când te trezeşti, banca îţi deschide un nou cont, de 86 400 de dolari din nou, pentru ziua respectivă. A doua regulă: banca poate întrerupe acest mic joc fără preaviz; în orice moment, îţi poate spune că gata, s-a terminat, că închide contul şi că altul nu o să mai fie. Tu ce-ai face?

Arthur nu înţelegea nimic…

Răspunse spontan că ar cheltui fiecare dolar ca să-şi facă plăcere şi ca să le ofere o grămadă de cadouri oamenilor pe care-i iubeşte. Ar face în aşa fel, încât să folosească fiecare quarter[1] oferit de „banca magică” spre a aduce fericire în viaţa lui şi a acelora care-l înconjoară, „chiar şi a acelora pe care nu-i cunosc de altfel, pentru că nu cred ca aş putea cheltui pentru mine şi pentru cei apropiaţi mie 86 400 de dolari pe zi. Dar unde vrei să ajungi?” Lauren îi răspunse: „Banca asta magică o avem cu toţii, este timpul! Cornul abundenţei al secundelor ce se scurg!”

În fiecare dimineaţă, la sculare, suntem creditaţi cu 86 400 de secunde de viaţă pentru ziua respectivă, şi seara, când ne culcăm, nu există un report al lor, ce n-a fost trăit în cursul zilei este pierdut, ieri a trecut. În fiecare dimineaţă, magia reîncepe şi noi ne jucăm cu aceasta regulă de neocolit: banca ne poate închide contul în orice moment, fără nici un preaviz; în orice moment, viaţa se poate opri. Şi atunci, ce facem cu cele 86 400 de secunde zilnice? „Nu sunt oare secundele de viaţă mai importante decât dolarii?”


[1] Quarter-ul este echivalentul a aproximativ un franc.

                       

Anunțuri

3 thoughts on “Marc Levy -Şi dacă e adevărat…; Te voi revedea.

 1. Am auzit foarte multe despre aceste 2 volume. In 17 august vreau sa imi cumpar primul volum impreuna cu Gazeta Sporturilor.

  Abia astept sa il citesc:X

 2. Pingback: Carti de la A la Z | Thoughts about nothing…

 3. Si daca e adevarat
  de Marc Levy
  ‘’Si asa plangeau amandoi , cu pudoare, in tacere;intelegeau si mai bine acum sensul unei secunde,valoarea unei clipe,importanta unei singure vorbe.”
  “In fiecare dimineata , la sculare , suntem creditati cu 86400 de secunde de viata pentru ziua respective ,si seara, cand ne culcam , nu exista un report al lor , ce n-a fost trait in cursul zilei este pierdut , ieri a trecut.In fiecare dimineata, magia reincepe si noi ne jucam cu aceasta regula de neocolit:banca ne poate inchide contul in orice moment ,fara nici un preaviz:in orice moment , viata se poate opri.Si atunci, ce facem cu cele 86400 de secunde zilnice?’’
  “Putini oameni isi dau seama cum se socoteste si se apreciaza timpul”
  “Visele traite in doi alcatuiesc cele mai frumoase amintiri.”
  “Viata este minunata , ne dam seama insa de asta doar cand ea se retrage in varful picioarelor “
  “Adultilor le e frica de tot felul de lucruri , sa nu imbatraneasca , sa nu moara, le e frica de ceea ce n-au trait,de boala,uneori chiar si de privirea copiilor , le e frica sa nu fie judecati.”
  “Adultilor le e frica pentru ca nu stiu sa tina seama de lucruri marunte.Eu asta te-invat pe tine.Acum , aici , amandoi traim un moment placut,alcatuit dintr-o mare varietate de detalii :noi doi,masa,conversatia noastra,mainile pe care mi le privesti de adineauri,mirosul acestei incaperi,decorul acesat familiar,linistea zorilor de se ivesc”
  “Amintirile frumoase nu trebuie sa fie trecatoare”
  “-Uita-te bine la tot ce exista in jurul nostrum :apa manioasa,pamantul caruia putin ii pasa de ea, muntii dominate,copaci,lumina care in fiecare clipa a zilei isi schimba intensitatea si culoarea , pasari ce zboara deasupra capetelor noastre , pest ice inoata sa nu cada prada pescarusilor vanand in acelasi timp alti pesti.Exista toata aceasta armonie de zgomote ,zgomotul valurilor,cel al vantului , cel al nisipului;si apoi , in mijlocul acestui incredibil concert al vieti si de materii, suntem tu si eu ,sunt toate fiintele omenesti care ne inconjoara.Cat dintre ele vor vedea ce ti-am descries eu acum?Cate isi dau seama de de privilegiul de a se trezi si a vedea , de a simti ,pipai, auzi?Cati dintre noi sunt in stare sa-si uite o clipa necazurile ca sa se minuneze de acest spectacol nemaipomenit”
  “Nimeni nu este proprietarul fericirii , uneori ai norocul sa ai un contract de inchiriere sis a fii locatarul ei.Trebuie sa-I platesti foarte regulat chiria , altfel esti evacuate foarte repede.”
  “Sa identifici fericirea cand se afla la picioarele tale,sa ai curajul si hotararea de a te apleca pentru a o lua in brate … si a o pastra.Asta-I inteligenta inimii.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s