Urechile pisicii Olga- Oana Dusmanescu


Urechile pisicii Olga de Oana Dusmanescu

Tritonic, 2010

Olga sunt eu , o pisica obisnuita de tomberon, cu nume si statut de persoana bipeda.

 

Nu va asteptati sa gasiti un tratat despre pisici . Cartea asta e mai umana decat imi puteam imagina. Citind-o, uiti pur si simplu ca personajul principal e o  pisica si tinzi sa crezi ca e o fata in cautatea identitatii, a linistii sufletesti .Pisica  Olga iubeste , sufera  , si  din prea mult foc la inimioara pleaca in lume sa se regaseasca , sa uite o dragoste mistuitoare. Peripetiile ei in lumea larga , relatate cu mult umor , sunt situatii  de viata in care te recunosti vrei nu vrei .Singura ,printre straini , pisica Olga realizeaza ca in ciuda distantei care ii desparte , Motanul e tot acolo in inima ei si decide sa se intoarca acasa. Va avea parte de o serie de experiente comice(pisica descopera alcoolul 🙂 ) sau dimpotriva traumatizante , dar nimic nu o va opri din drum.

  O pisica sufera si ea dupa toate regulile suferintei.

 Este ciudat cum cateodata  te inaripezi din impuls nevrotic si disperare oarba si fugi unde vezi cu ochii si cat te tin picioarele , iar chinul de care ai dorit sa te indepartezi  sporeste si se ramifica bolnav direct proportional cu distanta. Oare daca  o iei la goana spre marginile universului, printre stele si planete, iubirea devine infinita?

 Urechile pisicii Olga este o carte despre dragoste si despre drumul pe care alegem sa il urmam cateodata, desi ne este teama de ceea ce vor gasi cand vom ajunge la capatul lui. Cartea vorbeste despre cautare, despre interactiune , despre duiosie , despre frica, despre prietenie , despre ura, despre moarte, despre pierderi si despre regasiri de sine .

O lectura  frumoasa  despre o pisica curajoasa , filosoafa , si nu in ultimul rand indragostita.

Anunțuri

11 thoughts on “Urechile pisicii Olga- Oana Dusmanescu

  1. hah, citeam blogul Oanei inainte de a-si fi publicat cartea, dar n-am intrat de mult pe acolo. as fi curioasa sa citesc cartea, suna bine din ce spui tu. 🙂

  2. iti multumesc pentru cuvintele frumoase. este o onoare pentru mine sa primesc laude, dar, mai ales, este o bucurie sa-mi fie citita cartea. Sarbatori cu bine!

  3. Pingback: Prin lume « Lumi Nebune

  4. Pingback: Ce am gasit in blogosfera… | Blog de Carte - Serial Readers

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s