Pe neasteptate, un inger-Jaime Bayly


Pe neasteptate, un inger de Jaime Bayly

Nemira, 2007

Sunt un porc. Casa mi-e o cocina Nu o curat de luni de zile.Nimeni nu vine sa-mi faca ordine.Nu-mi place sa-mi intre oameni straini in casa…Nu matur , nu dau cu aspiratorul, nu-mi fac de lucru cu pamatufuri de praf ori cu carpe. Mi se pare zadarnic.

.

Julian Beltran este un scritor pe  care cel mai mic efort casnic il indispune.Uraste sa se lase prada rutinii zilnice , motiv pentru care sfatuit si de prietena sa  , angajeaza  o menajera , pe Mercedes. Mercedes este  o femeie simpla, de la tara,  needucata,  vanduta de catre familia sa , la varsta de 10 ani, nici tanara nici frumoasa, fara dinti, dar cu principii  morale puternice. Ea aduce acel aer de schimbare in casa lui Julian, care din scriitorasul lenes , se transforma intr-un adevarat detectiv , in incercarea de a o gasi pe mama lui Mercedes.Intre cei doi se va naste o relatie speciala, fiecare definindu-si prioritaritile si cautand iertarea acolo unde cu catva timp in urma nu parea posibil.

Valoarea sufleteasca a unui om nu sta in bogatii ci in capacitatea  de a darui fara a astepta nimic in schimb.Poti ajunge la sufletul omului printr-o vorba buna , un gest, sau prin puterea propriului exemplu, asa cum face si Mercedes.

Este o carte foarte usor de citit, relaxanta, asta si datorita faptului ca autorul descrie destul de superficial personajele , accentuand mai mult, prin diverse intamplari comice,deosebirile de statut dintre cei doi.

Pe nesteptate, un inger te obliga sa-ti revizuiesti atitudinea fata de famile, de persoane dragi , sa nu astepti sa fie prea tarziu pentru iertare.Va recomand aceasta carte daca vreti sa zambiti spontan , din suflet , fara premeditare.

Anunțuri

4 thoughts on “Pe neasteptate, un inger-Jaime Bayly

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s