Cat te mai iubesc- Luis Leante


Autor:  Luis Leante

Titlu   Cat te mai iubesc

Editura :   Vellant

An aparitie 2008

Un juriu din Madrid , condus  de Mario Vargas Llosa a acordat acestei carti “Premiul Alfaguara” pentru cel mai bun roman,o recomandare foarte buna , sa vrei sa citesti cartea.

Montserrat Cambra, medic , descopera printre lucrurile unei paciente o poza  cu Santiago San Román, iubitul ei din tinerete datata 1976 , despre care ea stia ca murise in 1975. Pe fondul unei casnicii ratate, porneste intr-o calatorie in Sahara, in cautarea iubirii pierdute in tinerete. Are parte de multe aventuri , inclusiv o intepatura de scorpion si o rapire .

 

Finalul este o surpriza dar mai multe nu o sa zic  🙂

 

Romanul este dinamic , creat prin alaturarea de episoade din viata personajelor, in locuri diferite si la varste diferite, nu neaparat in ordine cronologica ,ceea ce face sa ti se para  haotic .Barcelona sau Sahara, iubirea  idilica a tineretii sau casnicia  ratata, asigura  doza de suspans necesara  pentru a fi alaturi de Montse pe tot parcursul calatoriei sale .

Cartea e jumatate fictiune ,iubirea dintre Montse si San Román,, jumatate realitate , viata saharienilor,traditiile si obiceiurile lor, lupta lor pentru pastrarea acestora.E impresionant ca desi si-au ridicat scoli si spitale ei traiesc tot in corturi (jaima), in hammada , cea mai arida  zona a desertului.

Spre sfarsitul calatoriei Montse primeste un trandafir al desertului(nisip cristalizat care ia forma unui trandafir cu petale) o minune care se formeaza in desert pe pacursul a secole intregi , si care are o semnificatie aparte . Daca un saharian iti ofera o astfel de minune a naturii iti ofera tot ce are mai  de pret in viata, increderea si prietenia lui vesnica.

 

Mira si yo te querré-Cat te mai iubesc este pe langa povestea unei iubiri de 26 de ani, si o descriere a  situatiei Saharei spaniole(1884-1975) , o poveste  care contrasteaza culturi si clase sociale diferite. Cartea este frumos scrisa  cu multe detalii istorice fascinante si mult..nisip.

Puteti comanda online cartea Cat te mai iubesc  , de pe site-ul librariilor Humanitas, aici

Anunțuri

2 thoughts on “Cat te mai iubesc- Luis Leante

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s