Jurnal -Sorin Stoica


Autor :   Sorin Stoica

Titlu :    Jurnal

Editura: Polirom

An aparitie  2006

  Ca sa-ti placa sa citesti, trebuie sa-ti placa putin si sa traiesti sau sa fi avut ceva dileme existentiale, sa ti se fi intamplat ceva care sa te puna pe ganduri, ba, ce cat io p-acilea?Or astia mici au o viata ca de desene animate si teama mi-e ca nu le place sa traiasca. Nu stiu mai nimic despre lumea in care se invart…si viata lor e un soi de antilume, in care nu exista

  Aparut in colectia Ecografii al editurii Polirom,Jurnalul lui Sorin Stoica are o incarcatura emotionala deosebita fiind scris in anul 2005(cel dinaintea mortii sale). E  o monografie a Banestiului ,loc  atat de drag si plin de inspiratie pentru autor.Orice intamplare banala a satului e transformata intr-o stire de ultima ora , de maxima importanta,  cu mult umor si duiosie.

  Cartea se citeste usor , iar zambetul te insoteste pe tot parcursul lecturii, esti cucerit de stilul plin de energie al autorului. E de admirat, ca in acest jurnal  el nu si-a pierdut umorul nici in ultima clipa,desi recunoaste ca fizic nu mai poate rade.

  Scriu ca sa nu o iau razna , spunea el si dupa parerea mea scria cum nu se poate mai bine.

  Ma asteapta in lista de lecturi , alte carti ale lui Sorin Stoica, respectiv O limba comuna si Dincolo de frontiere, si stiu de pe acum ca o sa le citesc cu placere , dar si cu  regret ca nu a apucat sa scrie mai mult. Ce nedreapta e viata uneori!

Anunțuri

4 thoughts on “Jurnal -Sorin Stoica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s