Sezonul otravit- Tasha Alexander


Autor: Tasha Alexander

Titlu:  Sezonul otravit

Editura : Nemira

An aparitie: 2007

   Despre Tasha Alexander nu am stiut nimic inainte de a citi cartea, si cautand am aflat ca e o scriitoare care a debutat in anul 2005 cu romanul And only to deceive.Am mai gasit , in engleza deocamdata , si alte carti scrise de ea (Elisabeth The golden age; A fatal waltz,Tears of peal) si cum in toate e vorba de aceeasi Lady Emily Ashton, cartea noastra se pare ca face parte dintr-o serie .

  Romanul  se prezinta singur ( pe coperta) astfel: mister si romantism in stralucitoarea epoca victoriana .Ce frumos ! mi-am zis, mi-e dor sa citesc o carte cu iz aristocratic, cu multe baluri, cu  toalete impresionante. ..cred ca mi-ar fi placut sa traiesc acele vremuri :), dar sa revenim la carte.

Lady Emily Ashton , vaduva lui Philip, viconte de Ashton, soseste la Londra intr-un moment in care aristocratia engleza era ingrozita de un faimos hot, un hot mai special , care fura doar bijuterii  sau orice obiect care a apartinut  Mariei-Antoaneta.E o vaduva nonconformista, careia ii place sa citeasca, ocupatie care nu e vazuta prea bine in societate Lady Emily Ashton, va incerca sa elucideze misterul furturilor si  crimelor. Ma gandeam ca lady Emily Ashton  seamana cu  Melania ,dar lipseste pisica.. 🙂

  Peripetiile eroinei, aparitia lui Charles Berry, care se da drept mostenitor al tronului Frantei, scrisorile de dragoste (in greaca ) primite de Lady Emily Ashton fac din acest roman un mic deliciu, cu greu mai poti lasa cartea din mana, trebuie sa afli neaparat si cat mai repede cine e hotul asta romantic .

  Desi  e vorba de epoca  victoriana , exista putine referinte prin care sa-ti dai seama de perioada exacta in care se petrece actiunea: Lady Emily Ashton  poarta rochiile unui creator de imbracaminte M. Worth, care a murit în 1895; o piesa de teatru de Henrik Ibsen, care a avut premiera la Londra în 1891 sau invitatia la ceai  facuta de Regina Victoria, lui lady Emily Asthon si mamei sale ne ajuta sa plasam actiunea cartii undeva  pe la sfarsitul secolului XIX.

  Este o carte plina de mister, provocatoare, un amestec bine dozat  de romantism, intriga politista, suspans,  detalii istorice.Mi-a facut placere sa o citesc.

Anunțuri

2 thoughts on “Sezonul otravit- Tasha Alexander

  1. Este superba cartea, intr-adevar. Ai reusit cumva sa gasesti alte carti din serie de cumparat , in Romania? Sau ai reusit sa le gasesti doar in engleza? Eu am cautat, dar am dat doar peste „And only to deceive” 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s