Rasfrangeri intr-un ochi de aur- Carson McCullers


Autor: Carson McCullers

Titlu: Rasfrangeri intr-un ochi de aur

Editura: Humanitas

An aparitie: 2003

  Carson McCullers  este socotita  una dintre cele mai importante romanciere americane , atat de catre critici, cat si de scriitori ca Graham Greene sau Tennessee Williams. Scrierile lui McCullers au fost adeseori descrise ca gotice, grotesti si bizare, dovedind o clara preocupare pentru morbiditate, dar si cu un tip special de umor .

  Rasfrangeri intr-un ochi de aur  reda viata unor ofiteri si a sotiilor acestora, a unui soldat si a unui filipinez Anacleto, toti convietuind intr-un ford militar din Sud.In acest univers inchis, unde pare ca nu  se intampla niciodata nimic, isi traiesc, mai mult sau mai putin , iubirile si tradarile, visele si dezamagirile.

  Greene spunea despre  Carson McCullers ca se remarca tocmai prin faptul ca  scriierile sale nu au mesaj( am simtit din plin asta).Cartea m-a plictisit teribil, nu mi-a transmis nimic, nici macar n-am simtit ca are vreun sens toata povestea si daca nu avea doar 168 pagini, probabil ca nu reuseam s-o citesc pana la capat.

  Ce m-a atras sa citesc cartea ? coperta patru : sunt  momente cand dorinta  cea mai fierbinte a unui om este sa iubeasca pe cineva si sunt momente cand emotiile si supararile trebuie sa se descatuseze in ura. In comunitatile inchise, cu reguli stricte, pulsiunile de necontrolat ale vietii se manifesta cu o putere inspaimantatoare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s