Mecanica inimii-Mathias Malzieu


  

Autor:     Mathias Malzieu

Titlu:      Mecanica  inimii

Editura:   Nemira

An aparitie : 2009

„Daca v-a placut Micul print, gustati si Mecanica inimii”,poti sa nu cumperi o carte pe a carei coperta  scrie asa si mai ales daca Micul print ti se pare cea mai frumoasa poveste din lume? Eu nu am rezistat si am visat cu ochii deschisi pe tot parcursul cartii.

Jack se naste la Edinburgh, pe 16 aprilie 1874, pe un frig de-ti ingheata sangele si zabreleste orasul in tacere.Jack se naste  cu o inima inghetata(frigul nu era imtamplator !), iar doctorita Madeleine ii inlocuieste inima cu un ceasornic, un ceas de lemn, cu cheita si cuc. Jack nu are voie  insa ,sa iubeasca , love is dangerous for your tiny heart, ii spune doctorita Madeleine,dar  el  nu se poate feri de dragoste si  se va indragosti de o micuta dansatoare andaluza, va pleca in lume in cautarea ei ,isi va smulge inima din piept in numele iubirii .

Intai de toate, nu atinge acele. In al doilea rand, stapaneste-ti mania. In al treilea rand, niciodata, in vecii vecilor, nu te indragosti. Caci atunci, pentru totdeauna, acul care arata orele la ceasornicul inimii tale iti va strapunge pielea, oasele ti se vor sfarama, iar mecanica inimii se va strica iarasi.

Pe masura ce citesti cartea simti atmosfera de poveste, strangi din pumn cand Jack da de greu, te bucuri  si suferi alaturi de el, vrei ca iubirea sa invinga.Carticica asta desi  nu se remarca prin lungime  (are doar 183 de pagini,as fi vrut sa mai fie inca pe atatea, te prinde  in mrejele ei, si daca nu te fascineaza povestea  ,macar frumoasele citate  despre viata si dragoste tot iti vor misca inima:

Ne iubim ca doua bete de chibrituri. Nu vorbim, ci ne aprindem. Nu ne sarutam, ci provocam incendii.

De ce mă tem? De tine, mai precis de mine fără tine.  

 Sunt o romantica incurabila, si e atat de  frumos sa visezi si macar pentru cateva ore ca Cenusareasa  exista, ca iubirea  daca e sincera invinge orice obstacol,ca totul e posibil,  ca atunci cand ai gasit in viata ceea ce cauti poti opri timpul… Sunt convins că dacă ar fi avut un ceasornic în locul inimii, Cenuşăreasa l-ar fi oprit la ora douăsprezece fără un minut şi ar fi rămas la bal toată viaţa.

Mecanica inimii chiar e o carte de turta dulce , o alegorie frumoasa despre iubire, vise,fantasme,  dezamagire, despre trainicia sentimentelor unui baiat mai putin obisnuit, o lectie de viata pentru cei care cauta iubirea cu un mesaj la fel de puternic: cand gasiti iubirea, opriti ceasornicul macar pentru un timp si bucurati-va de ea… nu exista nimic  care sa va impiedice, totul e vointa!

Mecanica inimii se citeste  cu o cana de ceai alaturi , cu sufletul deschis , ascultand tic-tac-uri de iubire…

Anunțuri

One thought on “Mecanica inimii-Mathias Malzieu

  1. Pingback: “Mecanica inimii” – Mathias Malzieu | fructitza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s