Harun si marea de povesti- Salman Rushdie


    Prima mea intalnire cu Rushdie si nu am fost dezamagita, nu stiu de ce am amanat sa incep sa citesc carti de acest autor.Cred ca e un fel de autoaparare fata de un scriitor prea mediatizat, dar sa vorbim despre carte..
     Desi o carte scrisa pentru fiul sau, pare mai degraba un basm pentru oameni mari, o carte despre o lume  fantastica din care nu lipsesc alegoriile in prezent,mult prea subtile pentru a fi intelese de un copil.
    Cartea se prezinta ca o lupta intre tacere(taramul Chup)si conversatia fara sens, barfa (taramul Gup),o lupta in care fiecare soldat e o carte (kitab) miza fiind oceanul de povesti.Nu vi se pare foarte moderna alegoria? Chiar si personajele carti au nume predestinate, printul Bolo(„spune ceva”) si printesa Baatcheat („conversatie”).
   La prima vedere e greu sa te obisnuiesti cu denumirile, dar povestea e atat de captivanta ca  ajungi sa ti se para familiare.La sfarsitul cartii exista un mic index al numelor si al semnificatiei lor .Pacat ca l-am descoperit la sfarsit 🙂 .Si imaginatia e pusa la incercare: duhuri ale apei, pesti sanitari, pasari care vorbesc si se comporta ca un Robocap modern :).
   Mi-a placut mult cartea  si o recomand ca o lectura usoara inainte de culcare, o lectura pentru copilul din noi , o evadare intr-o lume fantastica plina de povesti ,la propriu 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s